SÅ HÄR TAR DU DIG TILL LINNÉMARSCHEN

Borås ligger i en folktät region i Västsverige med 1,5 miljoner människor boende inom en 10 mils radie. Borås är knutpunkt för fyra riksvägar, bland annat motorvägen mellan Göteborg och Stockholm. Närheten till Göteborg Landvetter Airport och flertalet järnvägsförbindelser är en del av Borås goda läge.

RESA INOM BORÅS

Det bästa sättet att transportera sig på i Borås är att promenera. Promenadstråket längs med ån Viskan tar dig mellan Borås två största centrum-områden, Borås City och Borås Eventområde – där du hittar Knalleland, Borås Arena, Borås Djurpark mm. Kartbild med startområdet Borås Arena utmarkerat. Ingång på Arenan sker i NO hörnet (Skaraborgsvägen-Ryavallen).

Med buss
Med Västtrafik reser du enkelt både inom Borås, men även från bl.a. Göteborg. Biljetter löser du enklast i förväg med appen Västtrafik ToGo.
Västtrafiks hemsida:
Västtrafik

Med taxi
Sverige Taxi, Borås, +46 33 12 70 70
Izigo Taxi, +46 33 123 123

MED FLYG

Göteborg Landvetter Airport, Västsveriges internationella flygplats, ligger halvvägs mellan Göteborg och Borås och erbjuder 75 avgångar varje dag till mer än 20 destinationer. Med flygbuss eller bil tar du dig till och från flygplatsen på cirka 25 minuter.

Läs vidare på: Göteborg Landvetter Airport

Swebus från Landvetter trafikerar Borås 7-8 ggr/dygn med direktbussar som tar ca 35 minuter. Hållplatsen finns precis utanför terminalen (samma hållplats som Västtrafik använder).

MED TÅG OCH BUSS

Det är både prisvärt och enkelt att ta sig med buss eller tåg till Borås. Väl på plats ligger busstation och tågstation centralt beläget i stan med gångavstånd till det mesta. Läs vidare på:

SJ
Bus4You
Swebus Express
Västtrafik – reseplaneraren

MED BIL

Borås är knutpunkt för fyra riksvägar, 40, 41, 42 och 27. Det går enkelt att ta sig med bil till Borås. På plats är ett gott råd att parkera bilen då det är gångavstånd till praktiskt taget allt i staden. Läs mer om var du kan parkera i Borås här:

Parkeringar i Borås