Idag öppnade anmälan till den 44:e upplagan av Linnémarschen. Vandringen sker helgen den 25-26 april, och arrangeras av Hestra IF. Vandringsmiljön är traditionsenlig med Kype och Ymer på lördagen och en vandring som sträcker sig genom vackra Rya Åsar på söndagen.

– Vi bygger vidare på det klassiska kring Linnémarschen, men vi har även en spännande nyhet som kommer lanseras lite senare, säger Jan Hilding från arrangörsföreningen Hestra IF. Vi bygger också om hela vår webbplats för skapa en modernare, mer inspirerande och enklare information om marschen. Det finns banor för alla, från tillgänglighetsanpassad bana på 3 km till 2-dagarsvandringen på 57 km med tältövernattning, och vill man maxa upplevelsen riktigt går man 42 km marathon walk på lördagen och 30 km banan (förra årets nyhet som vi valt att behålla) på söndagen.

Linnémarschen jobbar vidare med sin medvetna miljösatsning med inriktning på att minska evenemangets klimatavtryck. I år erbjuds deltagarna möjlighet att köpa eller hyra en dryckesmugg istället för att använda engångsartiklar.

– Vi hoppas och tror att det kommer bli succé. Vi erbjuder deltagarna att köpa en rejäl dryckesmugg vid starten och vid målgång väljer man själv om man vill ”panta” den och få pengarna tillbaka eller behålla den och använda vid andra tillfällen eller på nästkommande års evenemang, berättar Jan Hilding.

– Linnémarschen är ett klassiskt evenemang som sätter Borås på kartan bland både erfarna vandrare och de som bara tycker det är skönt att komma ut i naturen. Som Sveriges i särklass största vandringsevenemang ger det mervärden i vårt arbete kring Cykla & Vandra men också en unik möjlighet att visa upp Boråsregionens övriga utbud kring naturturism för marschens deltagare, säger Erik Johnson, projektledare Cykla & Vandra i Sjuhärad.

Mer information
– Jan Hilding, Hestra IF, 070-660 79 33
– Erik Johnson, projektledare Cykla & Vandra i Sjuhärad naturturism i Boråsregionen, 0768-88 32 98

Mer information om den internationella vandringsorganisationen IML: imlwalking.org

Foto: Tommie Kronholm