Till helgen, den 27-28 april går den 43:e upplagan av Linnémarschen, Sverige största vandringsevent. Nuvarande anmälningsläge och ett fantastiskt väder gör att arrangerande Hestra IF nu vågar hoppas på ett nytt rekorddeltagande.

När ordinarie anmälan avslutades natten mellan fredag och lördag hade 3.010 registrerade starter gjorts vilket är något fler än det var vid samma tidpunkt rekordåret 2016.

– Vi vågar i alla fall hoppas på ett rekord nu. Vädret är magiskt och det kommer vara otroligt vackert i skogarna till den kommande helgen. För spontandeltagaren är just väderprognosen en viktig faktor och det märks otroligt tydligt framförallt på efteranmälningarna. Just nu ser det ut att bli lite svalare väder i helgen och med någon regnskur under fredagen. Då får vi skön luft som passar vandrare och skimrande vitsippor, skrattar Jan Hilding, arrangemangsansvarig för Hestra IF.

– I övrigt tror jag också att den ny 30 kilometerssträckningen som erbjuds på söndagen kan vara en bidragande faktor till ökande intresse. Nu håller vi alla tummar för att vädret står sig och att vi på kvällen söndagen den 28 april kan sammanfatta den största Linnémarschen genom tiderna, fortsätter Jan Hilding.

Det nuvarande rekordet sattes 2016 med 4.306 registrerade starter. Sedan 2012 ingår Linnémarschen i den internationella vandringsorganisationen IML som organiserar vandringar i 28 länder. Endast en marsch per land tas upp i IML, något som gör Linnémarschen helt unikt bland vandringsevent i Sverige. I nuläget är deltagare från 20 nationer anmälda till årets marsch.

Efteranmälan till Linnémarschen kan göras på Scandic Plaza fredagen den 26 april kl 10-18 samt på Borås Arena i anslutning till start lördag 27 april och söndag 28 april. Mer information på linnemarschen.se.