BANOR

Du kan välja mellan två banor, 9 km och 21 km. Båda banorna har en dam- och en herrklass.

Allmänt:

Start & mål är på Borås Arena, vilket också är banornas lägst belägna punkt. Härifrån tar vi oss snabbt ut i skogarna på Rya Åsar.

Om skogen:

Stora delar av Linné Trail Runs banor går i naturreservatet Rya Åsar. Detta kännetecknas av vildmarkslik granskog med små skogssjöar. Området genomkorsas av ett rikt nät av vandringsstigar, motionsspår & skogsvägar. Från Rya Åsars höjder löper en rejäl sluttning ned till staden Borås. Sluttningen kännetecknas i norr av dramatiska rasbranter i granskog och i söder av blandskog med stort inslag av ek. I detta område breder vitsipporna ut sig i miljontals. Vitsippor som precis har slagit ut när Linné Trail Run genomförs.

9 km: 

Denna bana har en rejäl dos med kupering. Du möter de flesta uppförsbackarna på banans första halva, medan flertalet utförslöpor finns på den senare halvan. Ryssby Klint, Björbobacken & det vackra Ramshulan är några platser du får möta.

Antal vätskestationer: 2 st

Antal toaletter: 2 st

21 km:

Har samma bansträckning som 9km-banan de första 3 km & de sista 3 km. Du som väljer detta kraftprov kommer att uppleva en omväxlande natur med sköna stigningar, lättlöpta partier och vackra vandringsstigar.

Ryssby Klint, Hestrastugan och Ramshulan är några delmål på vägen.

Antal vätskestationer: 4 st

Antal toaletter: 3 st

STARTAVGIFT

9 km
Vuxen 250:- (född -03 och äldre)
Ungdom 150:-  (född -04 och yngre)

21 km
Vuxen 300:- (född -03 och äldre)
Ungdom 200:- (född -04 och yngre)

Ordinarie startavgift sker endast via hemsida t.o.m. fredag 16 april.

Efteranmälan kan göras mot förhöjd avgift på 100:-.

För mer info, klicka in på fliken ”tävlingsinfo”

Linné Trail Run